De Zuivelfamilie

Onze producten

Rauwe Melk en Gepasteuriseerde boerderij Melk

Rauwe melk

Boerderij melk vers van de koe, volledig onbewerkt!

Gepasteuriseerde melk

Boerderij melk vers van de koe, (minimaal) bewerkt.

Rauwe melk

Rauwe verse melk is de pure onbewerkte melk die al zijn kwaliteiten gewaarborgd houdt. Met de rauwe melk van de zuivelfamilie krijg je de echte melksmaak zo uit de natuur. Rauwe melk behoudt zijn mineralen, proteïnen en vitaminen volledig en zorgt met zijn behouden enzymen voor een goed verlopend verteer proces.

Rauwe melk is beperkt houdbaar. Het advies hiervoor is om deze eerst even te laten koken voor gebruik.

Er wordt wel aangeraden voor hele jonge kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en mensen met immunodeficiëntie om de consumptie van rauwe melk te vermijden.

Gepasteuriseerde boerderij melk

Melk in Nederland dat in de winkel verkocht wordt moet gepasteuriseerd zijn. Bij het pasteuriseren wordt de melk bewerkt en verliest de melk zijn puur en versheid gedeeltelijk. Onze boeren zorgen ervoor dat zij met de meest minimale bewerking aan de melk de maximale haalbare kwaliteit waarborgen.

Gepasteuriseerde boerderij melk

Melk in Nederland dat in de winkel verkocht wordt moet gepasteuriseerd zijn. Bij het pasteuriseren wordt de melk bewerkt en verliest de melk zijn puur en versheid gedeeltelijk. Onze boeren zorgen ervoor dat zij met de meest minimale bewerking aan de melk de maximale haalbare kwaliteit waarborgen.

Geen melkfabriek melk bij de zuivelfamilie!

Naast de onbekende herkomst van de melk is er nog een groot nadeel aan melk uit de melkfabriek. Melk uit de melkfabriek wordt naast het pasteuriseren ook nog eens gehomogeniseerd. Homogeniseren van melk houdt in dat de vette bestanddelen van melk (melkvet) en de waterige bestanddelen tot een emulsie worden gemengd. Dit wordt bereikt door de melk onder hoge temperatuur en druk door een zeef met zeer kleine gaatjes te persen zodat kleinere vetbolletjes ontstaan. Hoe kleiner de vetbolletjes, hoe langer het duurt voordat de room uiteindelijk weer boven komt drijven. De melk wordt kapot gemaakt tijdens het homogenisatieproces. De melkdeeltjes worden kleiner waardoor er meer eiwitdeeltjes met de vetbolletjes kunnen binden. Door het homogeniseren van de melk wordt het melkvet in een veel sneller tempo verteerd in de darmen, wat nadelige gevolgen heeft.

Ontdek onze boeren

Neem contact op